fbpx

‘Tis here! ‘Tis here!

Gepubliceerd door Sander op

Vorige maand was ik op een tweedaagse workshop over Shakespeare georganiseerd door OPENDOEK. Valerie, ons hoofd van Educatie, had mij deze workshop namelijk voorgesteld een halfjaar geleden. Ik wil ook even vermelden dat ELEMENT de vaste gewoonte heeft om een deel van de kostprijs terug te betalen, dus aarzel niet langer en volg allemaal een cursus! Bij deze alvast het dramatische verslag van mijn weekend.

Het begon gelukkig allemaal nogal simpel: een halve dag aan introductie- en opwarmingsspelletjes (die je ongetwijfeld nog zult zien passeren bij onze repetities). Onze groep bestond naast mij nog uit een 14-tal anderen. Daarna kregen we scènes uit Macbeth voorgeschoteld en oefeningen om die scènes in kleine groepjes klaar te stomen tot mini-voorstellingetjes voor de rest van de groep. Hierbij werd de nadruk gelegd op lichaamstaal en spelen met de zinnen.
Onze begeleidster Abbie gaf ons continu feedback en aanmoediging bij het ontleden van de duchtige staaltjes shakespeareaans vernuft. Goedlachs en altijd open voor suggesties, gaf haar manier van lesgeven stof tot nadenken. Zij gaf ons de nodige zetjes om ons verder te ontplooien met de meesterlijke teksten en bij het einde van de eerste dag hadden we ons al in 3 scènes verdiept.

Dag 2 begon met non-verbale communicatie en positionering ten opzichte van de anderen. De namiddag leidde tot een culminatie van alles wat we tot dan geleerd hadden. Hier leefden we in mijn groepje echt ons hart uit. Nadien namen we plaats op de eerste rij voor de opvoeringen van de andere groepjes. Dat zijn stuk voor stuk talentvolle mensen die ik hoop nog eens terug te zien.

Nogmaals dank aan Valerie, zonder wie ik een fantastische opportuniteit zou gemist hebben! Het enige spijtige is dat het te snel voorbij was.

‘Tis here! ‘Tis here! ‘Tis gone …

Selfie vanuit Leuven geeft Sander en de andere cursisten weer, ca. 21e eeuw n.C