fbpx

BIL-lenkletsers

Gepubliceerd door Sarah op

Na jarenlange verkiezingsbeloftes van Sander BILlen (hebdem) konden we eindelijk een match van de Belgische Improvisatie Liga gaan aanschouwen! Voor mij was het de eerste keer, dus ik stapte vol verwachting De Melkerij in Zemst binnen. In de bar trof ik een groepje lieve ELE-vrienden aan, en na een drankje en een gestage toestroom van meer volk begaven we ons met z’n allen naar de zaal.

De opwarming werd verzorgd door twee dj’s met opvallende outfits en een groot bakkes. De sfeer zat er meteen goed in! Het podium bestond uit een ijshockeyarena, een opvallend decor dat meteen duidelijk maakte dat het er hard aan toe zou gaan. De ploegen die streden voor de overwinning waren Ploeg Geel en Ploeg Rood (zeer passend vlakbij Mechelen 😊). De ‘Match d’Impro’ werd in goede banen geleid door een trio van strenge scheidsrechters die te pas en te onpas pantoffels naar hun hoofd kregen gegooid van het publiek (bij het binnenkomen krijg je twee stuks om naar het podium te slingeren wanneer je het niet eens bent met een beslissing). Samen met de ceremoniemeester (de befaamde Max La Menace) kondigden zij de onderwerpen, de speelduur en de eventuele beperkingen in aantal spelers of attributen aan.

Ik moest even wennen aan het systeem van fouten en de publieksstemmen, maar genoot vooral van de heerlijke stukjes impro die ontsproten aan de creatieve breinen van de spelers. Zo was er een hilarische moordscène in een hotel, een heuse musical naar aanleiding van een winnend loterijticket, maar ook een gevoelig stukje rond ondergedoken mensen dat de hele zaal stil kreeg. Rood won uiteindelijk (volgens mij ook terecht) na een spannende nek-aan-nekrace.

Mocht het nog niet blijken uit mijn verslag: het was een evening well spent, maar er was toch ook een klein minpuntje. Eric was niet de enige die één van zijn sloefen verkeerd mikte (die zoefde rakelings langs één van de mensen op de voorste rij, hè Eric?), een anonieme pantoffelheld achter ons raakte het hoofd van Silke en dat had spijtig genoeg pijnlijke gevolgen voor haar. Gelukkig verzekerde de organisatie ons achteraf dat er vanaf nu op wordt toegezien dat het werpschoeisel geen harde zolen heeft, zodat er geen gewonden meer kunnen vallen.

Mocht er nog eens een bezoek aan een match ingepland worden (hey Sandéééér? 😊) ben ik er zeker weer bij! Misschien kunnen we met een groepje ELEMENTiërs één van de BIL-workshops gaan volgen om onze eigen impro-skills naar een hoger niveau te tillen? Hit me up als je interesse hebt!

ELEMENT tijdens de publieksopwarming voor de match (april 2023).

Categorieën: blog