fbpx

Memoires en mijmeringen

Gepubliceerd door Joren op

Herinner je je de zomer van 2019 nog? Toen we nog gewoon onze ribbekes op iemands barbecue konden gooien zonder angst om een dodelijk virus op te lopen? Toen we bij mooi weer met wat vrienden in de zon op een terras konden genieten van een frisse pint? Toen we op een bank in het park mochten zitten?

In de buurt van Vilvoorde werd de zomer van 2019 aangekondigd als ‘De zomer van Asiat’. Na jaren van inactiviteit gingen de poorten van de voormalige kazerne naast de Zenne open voor het grote publiek. Ook ELEMENT zette zijn schouders onder dit project. Naast grime, entertainment voor de kleintjes en groteren en een improsessie, had er ook een telefooncel moeten staan waar je kon bellen met leden van onze vereniging.

Thomas had enkele mooie teksten geschreven: drie anekdotes uit de rijke geschiedenis van de Asiat-site en drie mijmeringen. Nora en ik doken de studio in om de teksten van Thomas op te nemen. Op de Asiat-site stond nog een oude telefooncel. Bezoekers hadden de teksten te horen moeten krijgen wanneer ze de hoorn van de telefoon aan hun oor zetten. Door technische problemen is dit project bij een idee gebleven. De telefooncel staat er nog, maar de telefoon en de hoorn bleken deserteurs.

Het ziet er niet naar uit dat we een Zomer van Asiat zullen krijgen in 2020. Daarom delen we graag het werk van onze leden met jullie. Hopelijk hoeven we jullie binnenkort niet steeds meer te bellen en kunnen we mekaar nog eens ontmoeten op een bankje, bij een frisse pint of aan de barbecue. Maar in de tussentijd: veel luisterplezier!

Memoire 1 – Hoog bezoek
Mijmering 1 – De verzameling
Memoire 2 – Brand
Mijmering 2 – Daten
Memoire 3 – Het verhoor
Mijmering 3 – A Day in the Life
Joren, Thomas en Nora aan het werk.