fbpx

Repeteren repeteren

Gepubliceerd door Nele op

Regelmatig geven we het woord aan één van onze leden voor een gastbijdrage op onze blog. Vandaag vertelt Nele wat meer over ‘de magie van de generale week’.

Een paar weken geleden speelden we met ELEMENT onze herfstproductie ‘Kadavers in de kelder’. De week voor de voorstellingen repeteerden we elke avond (soms wel tot middernacht) om er een grandioos succes te maken.
Dit klinkt misschien vermoeiend (en dat was het ook natuurlijk!) maar het was vooral ontzettend leuk. Elke avond voelde je het stuk beter worden. Als acteurs en actrices voegden we nieuwe dingen toe aan onze personages en aan de scènes. Regisseurs Sam en Nickey merkten nieuwe zaken op, het decor kreeg alsmaar meer vorm. Maar wat ikzelf het fijnste vond, was hoe we door de vele repetities dichter naar elkaar toegroeiden als groep. De caféavonden na de repetitie droegen daar misschien ook wel toe bij, maar dat terzijde.
Je bent elke avond samen, je ziet elkaar meer die week dan je eigen geliefde en je moet ook alle problemen samen oplossen. Want natuurlijk liep niet alles die week even vlot, maar ook dat hoort erbij.
Als iemand mij vraagt welke periode voor mij de leukste periode van het jaar is? Dan zeg ik resoluut een generale week van ELEMENT.