fbpx

Dinner in a Fairy Tale

GEGEVENS

zaterdag 13 maart 2010 van 17u30 tot 22u30
CC Faubourg, Perksestraat 133 in Vilvoorde

 

VERHAAL

Er was eens een jongeman uit het rijk ELEMENTIA. Op een dag vertrok hij van huis, zonder iemand iets te zeggen. Hij zwom rivieren over, beklom bergen en doorkruiste bossen. Hij moest vechten met monsters, draken en andere bedreigde diersoorten. Aan het einde van zijn pad lag een klein huisje, omgeven door dichtbegroeid struikgewas. Hij klopte op de verweerde houten deur. “Kom binnen,” zei een krakende stem.
De jongen deed de deur open en stapte naar binnen. In een donker hoekje van de kamer stond een bed. De jongen ging dichterbij. “Dag grootmoeder,” zei hij. “Dag jongen,” antwoordde zijn oma. Haar stem klonk vreemd, anders dan hij zich herinnerde. Bij het licht van een flakkerende kaars leek haar gezichtsomtrek ook niet zoals bij de meeste oude omaatjes.
“Grootmoeder, waarom hebt u zo’n grote ogen?” vroeg de jongeman. “Ik wil je goed kunnen zien,” antwoordde zijn oma. “Maar waarom hebt u zo’n grote oren?” vroeg hij vervolgens. En waarom zijn ze zo behaard, voegde hij er in zijn gedachten aan toe. “Dat is om je beter te kunnen horen, m’n jongen. Ik word al een dagje ouder, en mijn gehoor is niet meer zoals het vroeger was.” De jongen knikte. “Maar grootmoeder, waarom hebt u zo’n grote mond?”
De grootmoeder leek even te aarzelen. Toen begon ze te lachen. “Oh, jeetje. Nu heb ik alweer het gebit van je grootvader aan!” Ze kwam overeind en kroop uit het bed, deed het gebit uit en stak haar eigen gebit in. Vervolgens nam ze de magische hoorwanten van haar oren, en zette ze haar dikke bril af. “Ben je bijna klaar?” vroeg haar kleinzoon ongeduldig. “Straks komen we nog te laat voor Dinner in a Fairy Tale!”

 

MENU

Magisch menu met betoverde pompoenensoep, koninginnenhapjes en boze stiefpannekoeken!
Jonge beeldende kunstenaars kregen de kans om hun werken te exposeren en te verkopen.

 

MEDEWERKERS

Verantwoordelijken: An Hamers en Simone Goyvaerts
Organisatie: Simone Goyvaerts, An Hamers, Thomas Goyvaerts, Tina Van Stappen, Valerie De Brabanter, Femke Meert, Kevin Marquez Arevalo en Bert Lambelin
Affiche: Ulrike Küchler

 

FOTO’S

 
[nggallery id=19]