fbpx

De Vrek

GEGEVENS

vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2011 – 20u
zondag 15 mei 2011 – 15u
schoolvoorstellingen op dinsdag 17 mei 2011
CC Het Bolwerk, Vilvoorde
ca 350 toeschouwers

 

VERHAAL

Parijs. Harpagon, een tirannieke vrek, steekt graag zijn neus in de huwelijkszaken van zijn zoon en dochter. Zo wil hij zijn zoon Cléante aan een rijke weduwe uithuwelijken en zijn dochter Elise aan de oude, rijke heer Anselme. Maar beide kinderen zijn helemaal niet verliefd op de huwelijkskandidaten die hun vader naar voren schuift. Elise had al een oogje laten vallen op Valère, het hulpje van haar vader. Cléante is op zijn beurt tot over zijn oren verliefd op buurmeisje Marianne. Wanneer dat nog niet genoeg is, krijgt zoon Cléante te horen dat zijn vader zelf wil trouwen met het meisje waar hij verzot op is!
Harpagon laat er geen gras over groeien. ‘s Avonds wil hij een feestmaal geven ter gelegenheid van het toekomstige huwelijk tussen zijn dochter en de heer Anselme. Een maaltijd die niet zonder spektakel voorbij zal gaan. Wanneer de wantrouwige Harpagon ontdekt dat al het geld dat hij goed verborgen had, verdwenen is, slaat hij helemaal door… Als dat maar goed afloopt!

 

MEDEWERKERS

Regie en techniek: Bert Lambelin en Jonathan Goyvaerts
Productieleiding: Dominique De Brabanter
Regie-assistentie: Paulien Geeraerts
Script: Rudi Pauwels (naar Molière)

Met: Jonas Lembrechts, Sam Vancampenhout, Thomas Goyvaerts, Joël-François Ndombe, Jason Fonteyn, Hannes Wielant, Tim Steyaert, Jasper Jaspers, Benjamin Goyvaerts, Dylan Dujardin, Sarah L. Evans, Femke Meert, Paulien Geeraerts, Tina Van Stappen, Rany Jonckers, Simone Goyvaerts, Kajsa Mitchell, Yessica Laeveren en Luca Mwewa

 

FOTO’S

[nggallery id=12]